Iza´s och Max´s kull
Nu är dom här!
Kullen föddes 11/8. Det blev tre tikar och tre hanar. Alla stora och pigga. Valparna vägde 336 g-367g.
Pappa Max, Monica Riscoll´s vackra Westridge Sweet´N Spicey, har A-höfter, ögon ua. Han är också heriditärt fri från både prcd-PRA och FN, vilket betyder att valparna inte kan utveckla de sjukdomar. 
Max är även mycket meriterad på utställningar. Han har fått BIR och BIM på inoff utställningar, BIR och BIS-2 SSRK valpklass 1. BIS Cockerklubben, BIS SSRK, BIR SKK valpklass 2. Exellent med CK i juniorklass och unghund med flera Bästa hane-placeringar. 1 cert och 3 recervcert. BIS-unghund x 2 på Cockerklubbens utställningar MCK  och UCK. Dessutom är han tvärsigenom supertrevlig och har en pälskvalitet som man skulle kunna dö för.
Iza´s har även hon A-höfter och ua-ögon. Hon har bara varit med på några utställningar och har fått klass 1 och ett Hp. Hennes framtidsplaner är att prova på spår och fler utställningar. Även hon är godheten själv. 
 
Ayla gör debut i ringen
120114
Även lilla Ayla gjorde mer än bra i från sej på valputställningen i Sollentuna. Sockersöta Exalicja´s Young Rascal, dvs Ayla vann sin klass 4-6 mån och fick hederspris. När hon mötte dom stora cockertjejerna, kom hon på andra plats. 2:a av 13 tikar är kanonbra, tycker jag. 
Ayla travade på som om hon aldrig gjort annat. Sötare än sötast, om jag får säga det själv.
Bedömning: Fem. tik under utveckling. Vackert huvud o uttryck. Bra hals, front. Prop kropp o stomme. Bra kors o bakställ.
Ayla, eller borde hon kallas Kajsa Kavat?
Fido i Sollentuna
120114
I dag gjorde Fido debut i utställningsringen. Det var på var på valputställningen i Sollentuna. 
Till min stora glädje gjorde han succé. Det var det jag visste, att han var perfekt.😀
Först blev han bästa hanvalp 4-6 mån och fick hederspris. Steg 2 var bästa hanvalp 4-12mån. Steg 3 bästa cockervalp, dvs BIR (!!!). Steg 4 BIG-valp 2 dvs han kom 2:a av alla BIR-valpar apporterande fågelhundar (= 13 raser, fatta det den som kan. Jag gör det inte!!) Helt obegripligt, även fast han varit min favorithane från start. I mina ögon har han alltid varit perfekt, men jag är ju hans "mormor" och så klart lite partisk. Så himla rolig dag!!!
Tack snälla "farmor" Monica för hjälpen och en mer än fantastisk dag.

BIR: Exalicja´s Yackpot th, BIM: Flachdance Hot Stuff tv, Domare: Hans Rosenberg
En tur till "pappa"
120103
I dag åkte Ayla, Fido och jag till Kennel Westridge för att hälsa på pappa Max och "farmor" Monica Riscoll.
Det blev tid för både lite trimm, fika, bus och korttagning.
Både Ayla och Fido ska visas i Sollentuna och Kungsör så det var lite förberedande "skönhetsvård". 
Valparna gillar verkligen att komma ut i den stora vida världen. -Buskul, sa dom.
Min farmor är jättesnäll, tycker Ayla.
Duktiga valpar!
111206
Tiden går och valparna lär sig mer och mer för var dag. I dag har dom t o m lagat mat själva. Så duktiga är dom!
Dagens lunch: Helstekt Ikea-råtta!
Trevlig "pappahelg"
111106
I dag åkte Alice, Iza, Ayla, Elton, Fido och jag till "farmor" Monica och pappa Max & co. Det var härligt att se alla hundar som lekte och hade det toppentrevligt med varandra. 
Vilken härlig syn att se åtta vackra cockrar som lekte allt vad dom kunde. Max var jättelycklig över att träffa valparna. Tveksamt om han visste att det var hans valpar, men lycklig var han. Dessutom är han helt klart "kär" i Iza. Hon är tiken i hans liv.
Max och Elton i busartagen.
Hm, så var det det där med hösten.
111027
Av någon anledning, bestämde jag mej för att duscha alla valparna efter vistelsen i hagen. Gissa varför. Dom hade roat sej med gyttjebrottning alla fem. Så jag fick bära dom in, en och en, till tvättstugan. Där fick dom små lortgrisarna vänta på sin tur. Nu ser tvättstugan och jag ut ungefär som valparna gjorde för en timme sedan.
Nu ligger alla valparna, nyskrubbade och fräscha, och småhuttrar i köket. 
Jag har bestämt mej för att det inte blir någon mer hagsväng i dag.
Fem lortgrisar på rad. Ayla, Esther, Charlie, Elton och Fido
Ut i vida världen
111026
Nu har Esther bestämt sej. Hallstahammar är inte stort nog för henne. Hon vill ut och se världen, så nästa onsdag flyttar hon till Norge. Sorgligt för oss, men spännande för Esther.
Så nu är det bråda dagar. Valpväskan ska packas, friskintyg fixas och så ska hon ju piffas lite så klart.
Esther spanar längtansfullt ut mot den stora vida världen. Den utanför valphagen. Åt vilket håll ligger Norge? undrar hon.
Fotodax
111025
I dag packade jag bilen full med valpar och Iza för att åka hem till Monica (farmor) Riscoll för korttagning. Valparna, som är skvatt galna för det mesta, är jättelugna i bilen och somnar nästan på en gång.
Pappa Max fick träffa sina små för första gången och han verkade mycket stolt över dom. Dessutom var han "kär" i Iza fast hon inte löpte. Det är sann kärlek det.
Bilderna blev jättefina och finns, så klart, på valparnas sida.
Tack så jättemycket, Monica, för hjälpen, gott fika och en trevlig förmiddag.
Nu räcker det, säger Ayla och lipar åt fotografen
4 härliga valpa till salu!
111019
Vi har 4 härliga charmtroll kvar till salu. 1 tik och 3 hanar. Dom är uppfödda i hemmiljö och är mycket hanterade och pussade.
Elton, Ester, Charlie och Fido
Äntligen!
111020
Efter mycket vånda och velande har jag bestämt mej. Det blir sockersöta Ayla som får stanna hos oss.
Hallo! My name is Norrgård, Ayla Ulin Norrgård.
Dagens sysslor
111018
Dagarna med valparna ramlar på. Det är golv som ska torkas, valpar som ska ut i hagen och klor som ska klippas. Det går för runt.
I dag har Ayla fått duscha, för hon ska till "doktorn" i morgon för en extra koll. Det gick jättebra att duscha henne, även om hon tyckte det var lite konstigt. Nu ska hon torkas och snyggas till lite runt tassar och så. 
Valparna har, från i dag, gått över till juniorfoder. Det var inga problem alls. Det är bara det att Ayla, som är lite mindre, även får färskfoder. Det får hon för att frestas att äta lite extra. Sån´t är orättvist tycker dom andra. 
Det här är orättvist, tycker Charlie och Elton.
Paltkoma!
111015
Här kommer en lite gullig bild, tycker jag. Valpar har i princip bara två lägen. Det är noll eller hundra. Här ser ni ett exempel på noll-läget. Ganska runda och gosiga magar va´?
En lite sorglig dag
111007
I dag har Elsa vinkat farväl och flyttat till sin nya, jättetrevliga familj i Stallarholmen. Vi har fått rapport om att resan gått bra och Elsa har, eftersom hon är en trevlig och väluppfostrad valp, skött sig och både ätit och kissat som hon ska. På eftermiddagen tog hon en middagslur på "storebror" Johans mage. Gissar att det kändes bra för båda två. Lycka till både Elsa och familjen. Jag är helt övertygad om att ni kommer att trivas ihop.
Elsa vinkar "farväl" innan hon flyttar
En hård dag!
111006
Även i dag har vi haft massor att göra.
På dagen var det det vanliga med mat, golvtork och tidningsbyten. Men 15.15 hade vi tid på veterinärmottagningen i Köping. Så 13.30 serverades det lunch, sen lektid i trädgården och efter det inpackning i transportboxar. Det blev rena narkosen för valparna som somnade gott i bilen, utan klagomål.
Väl framme serverades det vaccination och chipmärkning för alla och vet.besiktning för flickorna i sällskapet. Dom var SÅ duktiga och charmade alla i sin väg.
På kvällen blev Elsa duschad och till råga på allt trimmad. Hon sa: Ska det vara på det här viset, så flyttar jag i morgon!!!!
Lilla Pluttan. Det kommer att bli tomt efter henne, även om huset är fullt ändå.
Gänget på väg.
Vet.ass. Lena synar Elton "i sömmarna". Eftersom han är en kanonkille, fick han såklar UA!
Pressat schema
111004
I dag har vi haft mycket att göra. 
Valparna har avmaskats för tredje gången och då ska dom ju först vägas. Ayla är som vanligt "lilla-syster" och den här gången var Elton tyngst. 
Ayla ökar stadigt, men har en egen kurva. Dom andra väger ganska lika och turas om att leda "vikttävlingen". 
Efter det var det dags för bus och tok i utehagen. Det är toppen, tycker valparna, även i dag när det blåste halv storm.
På kvällen roade vi oss med kloklippning. 108 små klor som ska klippas. Valparna är jätteduktiga och jag kan göra det själv utan hjälp av extrahänder. Dom sitter så snällt i knät.
Där i mellan ska dom ju äta också. Förra veckan fick dom mat 5 gånger/dag, men dom orkar inte äta så ofta. Nu får dom 4 ggr och då äter dom bättre. Valparna får RC starter med vom och grädde. Det är supergott!! och dom äter så det stänker.
"Fika-paus"i trädgården
Inte bara satkottar!
110920
Nu är allt från förmiddagen glömt och förlåtet. Valparna var ute en liten stund i trädgården. På den stunden hann alla sex bajsa var sin hög och dom flesta kissade också. 
Dom börjar bli stora och duktiga!
Flisan är duktig.
Rivstart på dagen
110920
Så där ja! Nu är huset städat, fast klockan är före nio.
Jag vaknade av att valparna busade och förde liv. Iza tassade fram och tillbaka, fast jag bad henne att lägga sig. Tillslut gick jag upp och möttes av sex lyckliga valpar i HALLEN!! Dom sprang mej till mötes och jag fick tre valpar, tuggandes, runt varje vrist när jag med hasande gång försökte få ut gänget i köket igen. När hagen var lagad och valparna på plats, var det bara att börja mocka och svabba golv. Valparna ylade högljutt och dom var klart missnöjda över att partyt var över. Iza hakade på med sin basröst så det var ett herrans liv. Men nu är ordningen återställd till nästa gång.
Hm! Lugnet varade i tre timmar, sen var dom ute igen. Jag kom på att det var Charlie och Fido som är dom händiga grabbarna. Om dom står på bakbenen och ruskar galler som två yrkeskriminella, allt dom orkar, så får dom tillslut isär staketet från grinden. Nu sitter det spännband högt och lågt, så jag tror det är säkert. Valparna klagar i kapp. Men dom ska få komma ut i trädgården på eftermiddagen, om det inte regnar.
Det var väl sjutton om vi inte ska komma ut igen! På något sätt ska det gå.
Det ska vara gött att leva!
110913
Det blir bara svårare och svårare att ta kort på valparna. Man får välja på om korten ska vara suddiga eller om valparna ska sova. Kortet på Fido var lätt att ta. Han sov länge på rygg. När han sedan vaknade hade han en riktig morgonfrissa och satt och gäspade. Urgullig!
Fido tar en powernap.
Farmor på besök
110912
I dag var "farmor" Monica på besök. Eftersom det är en toppenkull så tyckte hon att dom var hemskt fina. Fina vinklar, mycket päls och vackra huvuden.
Vi tog så fina kort som jag är för korkad för att kunna få hit. Men någon annan dag med lite hjälp...
Men jag lovar, dom var jättefina.
Så där ja! Nu fick jag dit ett kort på Ayla. Alldeles själv!
Nya sängen är toppen!
Ny säng
110908
I dag har det hänt massor.
Först var Alice och jag in till stan (Västerås) och köpte en Biasäng, mer starter-hundfoder och lite olika leksaker till valparna.
På kvällen blev dom fotade, vägda, avmaskade och fick hundmat för andra gången i dag. Maten är jättepopulär och lika så avmaskningsmedlet. Det var bara hos Fido som kinderna växte som hos en hamster. Det såg jätteroligt ut. Men till slut svalde även han.
108 klor klipppta!!
110904
Nu har valparna blivit serverade nötfärs igen. I dag fick dom middagen serverad på ett ugnsfat och åt alla på en gång. Det smaskade och stänkte lång väg.
När dom lugnat ner sig efter maten fick dom manikyr och pedikyr.
Det gick hur bra som helst. 108 klor blev klippta!
Nötfärs är supergott!
Första middagen serverad
110903
I dag fick valparna sin första smakportion. Menyn bestod av nötfärs. Det var verkligen gott, tyckte dom. Alla valparna smackade och åt så det stänkte om dem.

Det är lätt att vara barnvakt när valparna är nyätna.
Utflytt till köket
110902
I dag har vi fixat en valphage i köket. Dagen började med att Charlie rymde ut från valplådan. Världen var för liten och ointressant där inne. Så nu bor dom i köket och bilburen står där med en filt över sig så att det blir ett bo.
Katterna tycker att det är jättespännande, för nu kan dom hälsa på på ett annat sätt. Dom har varit så nyfikna.
Zinnia och Iza har varit bästisar. Zinnia har helt tydligt saknat sin kompis så hon har varit mer än nöjd med utflyttningen. Hon har till och med varit "barnvakt" och legat med valparna i buren medans Iza tog en paus.
Dom käkar och växer
110818
I dag blir valparna 1 vecka och det är full rulle i lådan. Konstigt att dom kravlar runt så dant och kivas om "bästa" tutten fast dom inte ser något än.
Och att ta kort på dom är inte lätt, för deras små huvuden far som om dom tittade på en pingis-match.
Iza har landat i rollen som mamma. Första dagarna var hon så stressad av att lämna valparna när hon skulle ut och rastas i trädgården. Hon irrade mest bara runt och kom inte ihåg vad hon skulle göra där ute. Sprang helst till dörren och ville in. Men nu kan hon t.o.m. ligga utanför en stund och pusta.
Oftast ligger hon så klart i lådan och ungarna snuttar hej vilt. Igår kväll hade två av dom passerat 500 g.
Är det det här som kallas "paltkoma"?
Matdax.
En mätt och trött liten valp
Iza är fantastisk
110812
Det är helt otroligt. Tänk vad djuren kan. Jag slutar aldrig att förvånas. Iza sköter sina valpar som om hon aldrig gjort annat. Några gånger om dagen vill hon ut en snabbis i trädgården. När hon gjort det hon behöver, springer hon till dörren och vill in. Hon sticker direkt till valplådan och lägger sig. Sen ligger hon där och pysslar med valparna. I bland har hon inte ro att äta i köket, utan jag får ge henne utanför lådan så hon kan se sina små. Lilla mamsen-bamsen.
Middagen serverad.

Malin 19.08.2011 13:08

Haha, aha, NU förstår jag... Trög? Jag? Näääää

Malin 19.08.2011 11:52

Å, så söta dom är! Men du, vad menar du med att det kanske finns en Hugo i kullen?

Maria 19.08.2011 13:02

Det kanske finns en hane som är något utöver det vanliga, menade jag. Någon som är extra super, dupersnygg. Någon som skulle passa på Kennel Cannolis!

| Svar

Senaste kommentarer

23.06 | 18:04

Ursäkta att svaret dröjt. Jag är inte här så ofta när jag inte har kull. Jag har inget på gång just nu och inget planerat. Ska troligtvis opereras framöver.

06.06 | 14:23

Hej.
Vi kommer från åland och vi funderar på att skaffa en maine coon, tänkte höra lite om du har några på gång, isf är vi intresserade av en hane.

11.04 | 15:14

Hej, jag heter Adriana Rusin Västerås, och undrar vad Ariel kostar? Har haft vanliga katter , en Birma och en perser. Men min dröm har varit att ha en röd Main

28.09 | 18:20

Hej! Jag har haft hund sedan 2002, sammanlagt 2 renrasiga flattar och 1 blandning Flatt/schäfer. Nu är jag på jakt efter en röd Cocker hane i sinom tid. Jag ska först se till att bli pensionär eller jobba deltid för att ha tid med min nya vän på rätt sätt